Amsterdam Light Festival

Van Amsterdam Light hebben we de opdracht gekregen, om een lichtobject te ontwerpen binnen het thema, Nature Calls. Jammer genoeg kon het festival dit jaar niet doorgaan vanwege COVID-19. 

Het thema van Amsterdam Light Festival zou Nature Calls worden, dit hield in dat we de 'positieve' kanten van natuurrampen moesten laten zien door het te verweken in een lichtobject. 

 

Betawereld: Lifestyle & Design

 


Eureka cup! 2021

Installeren door weer en wind, is de opdracht voor deze periode. Het houd in dat we een openbare ruimte zo moeten herinrichten, dat het bij wateroverlast water kan verwerken zonder menselijke ingrijpen.

 

Na een kort, en redelijk krachtig, vooronderzoek zijn we begonnen met brainstormen. Dit vergde tijd en energie, we zijn uiteindelijk veel te lang bezig geweest met het bedenken en ontwerpen van ons idee. 

Als eerst hadden we een ingewikkeld systeem bedacht dat bij elke put was ingebouwd. Later realiseerden we dat het te veel klein detail had, we moesten iets bedenken wat minder ingewikkeld in elkaar zat. Het proces hiervan liep onwijs langzaam. 

Op een gegeven moment moesten we wel met een idee komen. We hebben toen allemaal drie ideeën bedacht en geschetst, die hebben we vervolgens aan elkaar hebben gepresenteerd. Het bleek dat er eigenlijk best wel goede ideeën tussen zaten, de beste van deze ideeën hebben we samengevoegd tot een ontwerp. 

 

Flower it's power

Flower it's power is ons uiteindelijke product geworden. De onderstaande link is een link naar de video, in deze video wordt uitgelegd hoe ons idee precies in elkaar zit. 

Flower it's power: https://msa2-my.sharepoint.com/:v:/r/personal/24454_edu_msa_nl/Documents/WhatsApp%20Video%202021-03-05%20at%2013.34.52%20(1).mp4?csf=1&web=1&e=fsrkfQ

 

Speedbuild:  https://msa2-my.sharepoint.com/:v:/r/personal/24454_edu_msa_nl/Documents/WhatsApp%20Video%202021-03-05%20at%2013.34.52.mp4?csf=1&web=1&e=lq9by2

 

Samenwerking

In de tweede periode wilde ik graag beter mijn best doen voor O&O. Dit had ik besloten, omdat het niet heel erg goed ging in de eerste periode, het zou beter gekund hebben. 

Jammer genoeg lukte dit 'voornemen' niet helemaal. Ik werd opgedeeld in een groepje waarmee het samenwerken erg moeizaam liep. - Uiteraard is het belangrijk om een keer samengewerkt te hebben, met mensen waarmee je niet goed samen kan werken. Maar voor mij was dit een absoluut drama. Bijna niemand werkte goed mee, aan het project. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel werk allemaal zelf moest doen. 

Alleen tegen het einde besloten mijn teamleden een beetje meer inzet te tonen, het hielp niet. 

 

Betawereld: Water, Energie & Ruimte


Sport en Beweging

Ontwerp een nieuwe trainingsmethode of een trainingsmiddel voor een sportclub. Bij deze opdracht hadden we veel vrijheid gekregen, we moesten zelfs onze eigen opdrachtgever zoeken - dit was zeker niet gemakkelijk - . 

We konden een sport na keuze kiezen die wij wilden verbeteren, uiteindelijk zijn we uitgekomen op volleybal. Onze opdrachtgever was de volleybal vereniging, Albatros. Zij kwamen met het probleem dat niet iedereen daadwerkelijk boven het net uit kwam tijdens het spelen. 

 

Het Idee

We zijn er achter gekomen dat het voornamelijk lag aan de lengte van de speler, of hun mogelijkheid om hoog te kunnen springen. Het ís nou eenmaal redelijk lastig om de lengte van een speler aan te passen, dus hebben we besloten ons te richten op het hoger kunnen springen. Dat houd in dat we een training zouden 'ontwerpen' die er voor zorgt dat je hoger zou springen. Bij een training die je help hoger te kunnen springen moet je ervoor zorgen dat je kracht en explosiviteit traint. 

Het ding met een training, is dat het meestal wel iets verbeterd. Om niet een vaag geval te krijgen hebben we besloten de effectiviteit van twee totaal verschillende trainingen te vergelijken met elkaar. We hebben een training van internet vergeleken met een training die we zélf ontworpen hadden.

 

link naar een document met de trainingen: https://msa2-my.sharepoint.com/:w:/r/personal/24454_edu_msa_nl/Documents/Onderzoek%20en%20Ontwerp/OnO%20-%20Trainingen,%20hoger%20springen.docx?d=w083a18c5e373420bbaee8023d45260f8&csf=1&web=1&e=uRV2Mn

 

We waren van plan dit uit te proberen met het MB2 team van Albatros. Helaas was dit niet gelukt. Door COVID-19 waren de sportzalen gesloten waardoor er niet getraind kon worden, we hebben toen besloten de trainingen zelf te doen. 

Om de effectiviteit daadwerkelijk te vergelijken hebben we onze werkgroep opgesplitst in twee groepen, beide bestaand uit een jongen en een meisje. 

 

Uitwerking

We waren van plan twee weken lang de training te doen elke drie dagen. Voordat we zouden beginnen met het onderzoek - en dus ook de trainingen - hebben we ieder een beginmeting gedaan met behulp van een post-it. Je zou voor een muur gaan staan en de post-it zo hoog mogelijk op de muur proberen te plakken wanneer je springt. Nadat je dat hebt gedaan meet je met een rolmaat hoeveel centimeter er zit tussen de vloer, en de post-it. Elke keer nadat je hebt getraind maak we weer een meting. Alle gegevens hebben we in een Excel bestand gezet. 

 

Excel bestand: https://msa2-my.sharepoint.com/:x:/r/personal/24454_edu_msa_nl/Documents/Onderzoek%20en%20Ontwerp/OnO%20-%20Onderzoeks%20tabel,%20sport%20en%20beweging.xlsx?d=w6aa0ca68526147cd90c2c454ed1ab19e&csf=1&web=1&e=lElL0s

 

Na de twee weken hebben we alle beginmetingen met de eindresultaten vergeleken. Wat bleek, de zelf-samengestelde training werkte het beste. De hoogte van de sprong was uiteindelijk 13-16 cm verbeterd.

 

Betawereld: Mens & Medisch

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb